1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MT4 acting funky

Discussion in 'General Forex Talk' started by ElaineMDG, Apr 12, 2016.

  1. EuroTrader

    EuroTrader Sergeant Major

    Joined:
    Aug 31, 2015
    Messages:
    1,017
    Likes Received:
    36
    I think that it is time to go back to the Windows XP :D
     
  2. iMusingKiMi

    iMusingKiMi Sergeant

    Joined:
    Aug 18, 2014
    Messages:
    857
    Likes Received:
    64
    Good Idea actually. But I think those colors are too old, so still Windows 8 better for me.
     
  3. celeryleaf

    celeryleaf Corporal

    Joined:
    Mar 25, 2016
    Messages:
    91
    Likes Received:
    9
    Now theres an issue with the start button both on desktop and on the keyboard. Theres some error (it makes the system reload) and I tried to get rid of it with no effect. Some forums say I have to wait for and update and the problem will go away with no extra efforts but Ive had it for quite some time and I hate it. Sometimes it goes away like everything is normal and sometimes its back. I decided not to pay attention but its quite dangerous if I trade and accidentally push this button - the system reloads and my trading process is off. UGH! So I have to trade on another PC that is older and dumber.
     
  4. dianajs

    dianajs Private, 1st Class

    Joined:
    Dec 9, 2015
    Messages:
    778
    Likes Received:
    41
    WinXP isn't being updated by Microsoft anymore. A number of essential software wouldn't be compatible with it anymore, like the newer versions of Java, for example. I wouldn't recommend going back to it.
     
  5. navyseal

    navyseal Private

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    291
    Likes Received:
    18
    Reinstall Windows should be the best way now and you shouldn't use the trading desktop. Most trader have 2 separate machines for trading and working, even another one for entertaining.
     
  6. Kikkert

    Kikkert Private, 1st Class

    Joined:
    Aug 10, 2015
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    You talk about rather rich and professional traders :) Actually forex is mostly flooded by newbies
     
  7. EuroTrader

    EuroTrader Sergeant Major

    Joined:
    Aug 31, 2015
    Messages:
    1,017
    Likes Received:
    36
    Yes and there are a lot of newbie traders in the Forex markets who have no idea about it at all :D
     
  8. celeryleaf

    celeryleaf Corporal

    Joined:
    Mar 25, 2016
    Messages:
    91
    Likes Received:
    9
    True. When I first noticed this I was surprised but then I realized its quite convenient. Especially if you spend quite a lot of time trading
     
    EuroTrader likes this.
  9. EuroTrader

    EuroTrader Sergeant Major

    Joined:
    Aug 31, 2015
    Messages:
    1,017
    Likes Received:
    36
    Yes that is true and i am having 3 machines with me :D
     
  10. ElaineMDG

    ElaineMDG Corporal

    Joined:
    Feb 6, 2016
    Messages:
    119
    Likes Received:
    29
    Celeryleaf, if you read the start of this thread-I HAD to roll back to 8, (which I was NOT very happy with considering all the steps I'd taken to prevent the update in the first place!!)
    BUT, beware if you DO roll back, make sure you save EVERYTHING you need. I wasn't able to back-up before or after the forced update and I lost most of my documents, pictures and music. I also had to basically start from scratch with apps as the update and/or roll back had corrupted my hard drive. (I'd only had the computer for a little over a week).
    To be honest? I've STILL continued to have problems with that computer, but luckily have my MAC, an older Windows 7 laptop and my iPad that I'm now using for trading. I've got a friend coming next week for my birthday and I told him I'm putting him to work-rebuilding the desktop AGAIN and start from scratch. The latest problem was with a program I use...USED...to remotely use the computer, called Splashtop. I got an email from them that because they were getting "serious security pings" from the computer, they were freezing my desktop. Uhmm...considering I hadn't even turned that computer ON for a week, we have NO idea WHY or HOW it could be sending out security risks!!

    ALL of these strange problems have all been since that system upgraded to Windows 10. While I'm WELL aware that some are absolutely singing the praises of this new OS-I'm afraid between my family and friends who have either voluntarily upgraded or, like myself, been FORCED into the upgrade; we've all had nothing but problems.

    And considering what WE, here at FOA, use our computers for, and the dangers inherent with security when your dealing with money over the computer; I, personally, am not going to risk anything on Windows 10, (or my messed up computer that was corrupted), for ANYTHING having to do with trading. Thank goodness I have other options!!
    Good Luck!!
     

Share This Page